Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


Η μεσογειακή διατροφή φαίνεται ότι συμβάλλει στη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, σύμφωνα με συμπεράσματα έρευνας τα οποία αναφέρονται σε ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail».


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα υψηλά αντιοξειδωτικά, τα οποία υπάρχουν σε πολλά λαχανικά, που χρησιμοποιούνται στην ελληνική κουζίνα, φαίνεται ότι περιορίζουν το κίνδυνο καρκίνο του δέρματος. Αυτό αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ το οποίο φέρει τον τίτλο "Go Greek to fight off skin cancer urge diet experts".

Η Δρ. Νίβα Σαπίρα (Niva Shapira) της Σχολής Ιατρικών Επαγγελμάτων του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ υποστηρίζει ότι, μια δίαιτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά και λιπαρά ωμέγα-3, όπως αυτή των χωρών της Μεσογείου, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία μας από τον καρκίνο του δέρματος.

Έτσι άλλωστε εξηγούνται τα χαμηλά ποσοστά τέτοιων κρουσμάτων σε Μεσογειακούς πληθυσμούς σε σύγκριση με τα πολύ υψηλά ποσοστά των Βορειοευρωπαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου